Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ!

  Γράφει η Δήμητρα Τσεπεντζή*

Πριν από δύο μήνες, συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου 2024, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας, φιλοξένησε μια ξεχωριστή συγγραφέα, σε μια εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση, που συνδιοργάνωσαν με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας και την Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων, με την αρωγή του Δήμου Βέλου Βόχας.
Στον φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού, παρουσιάστηκε το παραμύθι της συγγραφέως, Βασιλικής Πίτση, με τίτλο “Ο γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν αγάπη”, το οποίο μιλάει για την αγάπη και την ενσυναίσθηση και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite.


Το παραμύθι αυτό γράφτηκε με αφορμή τον θάνατο της πολυαγαπημένης κόρης της συγγραφέως, Θάλειας Καρακατσάνη, εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, από μεταστατικό καρκίνο του μαστού.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, όπου παρουσιάστηκε, μέχρι τώρα και όπου θα συνεχίσει να παρουσιάζεται, διατίθενται, από την συγγραφέα, στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Σήμερα, 5 Ιουνίου 2024, στο προσωπικό προφίλ στο facebook της συγγραφέως διαβάσαμε αυτή την ανάρτηση, που μας γέμισε ρίγη συγκίνησης και θαυμασμό για τη δύναμη ψυχής αυτής της γυναίκας!


"ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ: 1ης ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ με 4 μοτέρ, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών μας.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ευχαριστήσω σήμερα ολόψυχα όλους εσάς που αγκαλιάσατε με τόση αγάπη την αγορά του βιβλίου μου το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη της κόρης μου Θάλειας Καρακατσάνη που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας από μεταστατικό καρκίνο μαστού πριν 2 χρόνια.
«Ο Γαϊδαράκος Θαλής και το Τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη» άνοιξε την αγκαλιά του και μας οδήγησε να πετύχουμε όλοι μαζί κάνοντας πράξη με την ενότητα, τη σύνδεση και την αλληλεγγύη την αγορά της 1ης καρέκλας χημειοθεραπείας με 4 μοτέρ, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ογκολογικών μας ασθενών που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να βοηθήσουμε στην εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών μας αλλά και να διευκολύνουμε το έργο της Ογκολόγου ιατρού μας, κυρίας Μαρίας Παρασκευά, της προϊσταμένης και των νοσηλευτών μας, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που προσφέρουν καθημερινά στους ασθενείς μας. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται κάθε φορά που η αγκαλιά αυτή όλο και μεγαλώνει. Το ταξίδι του «Γαιδαράκου Θαλή και το Τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη» θα συνεχιστεί και αυτήν την φορά με προορισμό την Αθήνα μετά το καλοκαίρι!!!
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!"

Ο πρώτος στόχος πραγματοποιήθηκε, όμως η προσπάθεια της σπουδαίας αυτής γυναίκας συνεχίζεται. Το παραμύθι "Ο γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν αγάπη", της Βασιλικής Πίτση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite και όποιος θέλει μπορεί να το παραγγείλει σε ένα βιβλιοπωλείο, ώστε να γίνουμε όλοι αρωγοί στο στόχο μιας δυνατής μάνας!

Σύνδεσμος παρουσίασης της εκδήλωσης της 6ης Απριλίου 2024: 

Το τραγούδι που συνοδεύει το παραμύθι:

*Η κα Δήμητρα Τσεπεντζή είναι Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας και Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων.