Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ 1η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ!

Πηγή: https://blogs.sch.gr/dimperach/2024/06/06/symmetochi-toy-dim-sch-perachoras-stin-1i-giorti-paradosiakon-choron-dimotikon-scholeion-loytrakioy-perachoras-agion-theodoron/


Το απόγευμα της Τετάρτης 05 Ιουνίου 2024 οι μαθητές/τριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ Τάξης συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στην 1η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών Σχολείων Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος με τη συμμετοχή του 1ου, 2ου, 3ου Δημ. Σχ. Λουτρακίου και του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.


Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και η Προϊσταμένη του Δημ. Σχ. Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική που ανέλαβε την επιμέλεια της συμμετοχής τους και παρουσίασε στο παρευρισκόμενο κοινό πληροφορίες για τους χορούς. Οι μικροί χορευτές περιμένοντας με υποδειγματικό τρόπο τη σειρά εμφάνισής τους και σε άψογους σχηματισμούς παρουσίασαν δύο χορούς αποσπώντας θερμό χειροκρότημα:

  1. Την περαχωρίτικη τράτα τραγουδώντας με την ψυχή τους “Βίρα ΄ι΄ μόλα”.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:37

2. Τον “Αγκαλιαστό ή Νωμίτη” της περιοχής Λασιθίου της Κρήτης.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
01:35
04:10


Η κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών έγινε σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Περαχώρας κ. Αθανασία Κολλιάκου η οποία με χαρά δέχθηκε να έρθει στον χώρο του σχολείου για την πραγματοποίηση προβών.


Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αθανασία Κολλιάκου για την άψογη συνεργασία, τη διδασκαλία των χορευτικών της εκδήλωσης και την παιδαγωγική προσέγγιση κατά την προετοιμασία των μικρών μαθητών/τριών μας στον χώρο του σχολείου.