Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

ΤΙ ''ΓΕΥΣΗ'' ΑΦΗΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ TASTE OF LOUTRAKI (EIKONEΣ)

Πηγή: https://www.loutraki365.gr/


By Αλέξανδρος Κανδρής

Με βασικούς στόχους την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης πραγματοποιείται στο Λουτράκι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το τριήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ, που ξεκίνησε χθες Παρασκευή, συνεχίζεται σήμερα Σάββατο και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή.
Το παρόν, έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Τάσος Σακελλαρίου, Σπύρος Ράτης, Σάκης Παπαθανασίου και Θανάσης Μουζάκης, ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Ρουμελιώτης και ο νυν πρόεδρος, Κώστας Δήμου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλάζουμε Μαζί", Γιάννης Καραπανάγος, ο δημοτικός σύμβουλος με την "Επιλογή Ευθύνης" και μέλος του συλλόγου ξενοδόχων Κορινθίας, Αλκιβιάδης Δρίτσας και ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού "Ώρα για Δράση", Ζάχος Αγγιστριώτης.
Το γαστρονομικό φεστιβάλ, στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Κορινθιακής γης, διοργανώνεται από τον τουριστικό οργανισμό Λουτρακίου, το σύλλογο επισιτιστών ο «Ξένιος Ζεύς», το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ «Respond on Demand», ενώ τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, της ένωσης ξενοδόχων Κορινθίας και του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τυφλή γευσιγνωσία νερού, ενώ αναδείχθηκαν οι ιδιότητες του επιτραπέζιου φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου.
Τέλος, στο πλαίσιο της προβολής της τοπικής γαστρονομίας, σεφ εστιατορίων μαγείρεψαν σε πραγματικό χρόνο με τοπικά προϊόντα.