Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΡΟΛΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ Ή ΤΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!

Η φιλοδοξία δεν ξέρει τι θα πει κίνδυνος, είπε κάποτε ο άνθρωπος που έφερε επαναστατικές αλλαγές με τη θεωρία του για τη βιολογική εξέλιξη μέσω της φυσική επιλογής. `Εφυγε από τη ζωή στις 19 Απριλίου του 1882.

-Aπό τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Κάρολος Δαρβίνος...
Ένας Άγγλος φυσιοδίφης έμελλε να φέρει επαναστατικές αλλαγές στην ανθρώπινη γνώσημε τη θεωρία του για τη βιολογική εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής. 
Το πασίγνωστο βιβλίο του "Η προέλευση των ειδών" που δημοσιεύτηκε το 1859, υποστηρίζει ότι τα είδη του ζωικού βασιλείου δεν παραμένουν αμετάβλητα, όπως ο υποστήριζε ο Αριστοτέλης. Αντιθέτως, έχουν κοινή καταγωγή και μέσω της φυσικής επιλογής εξελίσσονται με την πάροδο των χιλιετιών. Ήταν αναμενόμενο αυτή του η θέση αυτή να δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή. Και δεν ήταν μόνο από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και από την Εκκλησία, που είχε την πεποίθηση ότι η δημιουργία του κόσμου είναι αποτέλεσμα της Θείας Χάριτος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Δαρβίνος να χαρακτηρισθεί άθεος και να χλευαστεί ως απόγονος πιθήκων. Κάποιοι, μάλιστα, από τους υποστηρικτές του σύρθηκαν στα δικαστήρια (Δίκη των Πιθήκων). 
Ακόμα και αν έχει περάσει περισσότερο από ένας αιώνας από το θάνατό του, η επιστημονική κοινότητα τελικά, αποδέχτηκε τη θεωρία του, η οποία επαληθεύτηκε στο μεταξύ μέσα από πλήθος παρατηρήσεων και νεότερων ανακαλύψεων.
Συγκέντρωσα κάποια από τα αποφθέγματα του ανατρεπτικού Δαρβίνου και σας τα παραθέτω:

Ο μαθηματικός είναι ένας τυφλός σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που ψάχνει για μια μαύρη γάτα που δεν είναι εκεί.

Ονόμασα αυτόν το μηχανισμό μέσω του οποίου η ελάχιστη παραλλαγή διατηρείται αν είναι χρήσιμη, "φυσική επιλογή".

Προσπάθησα τελευταία να διαβάσω Σαίξπηρ και τον βρήκα τόσο αφόρητα βαρετό που με έπιασε ναυτία.

Η φιλοδοξία δεν ξέρει τι θα πει κίνδυνος.

Μια μαϊμού, αν μεθύσει με μπράντυ, δεν θα το αγγίξει ποτέ ξανά, και έτσι είναι πολύ σοφότερη από τους περισσότερους ανθρώπους.

Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές.

Έχω μετατραπεί σε ένα είδος μηχανής που αλέθει δεδομένα και βγάζει συμπεράσματα.

Πηγή:https://www.klik.gr