Το συκώτι είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό όργανο και το κυριότερο «φίλτρο» του ανθρώπινου σώματος. Σχεδόν όλες οι ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό περνούν από το συκώτι για επεξεργασία.
1. Γκρέιπφρουτ: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του συκωτιού ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του.
2. Σκόρδο: Συστατικά του όπως η αλλισίνη, το σελήνιο και οι θειούχες ενώσεις ενεργοποιούν αποτοξινωτικά ένζυμα στο συκώτι.
3. Πράσινο τσάι: Έχει την ιδιότητα να διασπά το λίπος που συσσωρεύεται στο συκώτι.
4. Σταυρανθή λαχανικά: Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι λαχανίδες εξουδετερώνουν βλαβερές τοξίνες στο συκώτι.
Πηγή: https://piraeuspress.gr