Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ: ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ! ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΠΤΩΧΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!

  • Πηγή: https://www.loutrakiblog.gr/
  • Aν και προσωπικά τον συμπολίτη μας Γιάννη Καραπανάγο τον ήθελα στο δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, εκείνος προτίμησε να κολυμπήσει σε πιο βαθιά νερά, εκείνα της Περιφέρειας.
Σαφώς δυσκολότερος ο δρόμος της εκλογής ενός περιφερειακού συμβούλου, αφού απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων, αλλά ο Γιάννης Καραπανάγος είναι μαθημένος στα δύσκολα. Και μάλιστα δεν έχει και καμία ιδιοτέλεια, αφού θα μπορούσε να κατεβάσει συνδυασμό (με τον ελάχιστο αριθμό συμβούλων) στο δήμο μας και να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.
Θα μπορούσε ακόμα να ενταχθεί ενδεχομένως σε κάποιο άλλο συνδυασμό και να κατέχει μια σίγουρη θέση την επόμενη μέρα. Αντ΄αυτού ο Γιάννης Καραπανάγος, μετά από μια αξιοπρεπή πορεία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, με αντιπολιτευτική στάση, καθαρή και ξάστερη, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, πορεύεται προς την Περιφέρεια.
'Ενας άνθρωπος, μεθοδικός, γνώστης της διοίκησης που έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του. Πολιτικός επιστήμονας, εκπαιδευτικός, υποστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας! Αγνός, ανιδιοτελής πολίτης που μάχεται για το κοινό καλό χωρίς φόβο και πάθος. 'Ενας άνθρωπος που δε δίστασε ποτέ να πει τα πράγματα με το όνομά τους, χρησιμοποιώντας πολλές φορές σκληρή γλώσσα, αλλά πάντα με ευπρέπεια, ήθος, πολιτικό πολιτισμό, σεβασμό στους πολιτικούς αντιπάλους και κριτική μόνο πολιτική χωρίς να υπεισέρχεται σε θέματα που αφορούν στην προσωπική ζωή του καθενός ή θίγουν την τιμή και την υπόληψη… Μιλώντας πάντα με στοιχεία, λέει ναι στα θετικά ενώ με αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα στηλιτεύει τα αρνητικά.
Ο Γιάννης Καραπανάγος για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» του δήμου Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ., εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Τουριστικής Λουτρακίου ΑΕ.
'Εχει πλούσια εθελοντική συμμετοχή σε διάφορες δράσεις συλλόγων και φορέων αλλά και μεμονωμένα! 
  • Η αλήθεια είναι ότι άνθρωποι σαν το Γιάννη κοσμούν το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού και μακάρι οι Κορίνθιοι να τον εμπιστευθούν και να τον στηρίξουν με την ψήφο τους.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Καραπανάγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Περαχώρα Κορινθίας, όπου και κατοικεί. Οι αείμνηστοι γονείς του, Βασίλειος και Πηνελόπη Καραπανάγου κατάγονταν από την Αρκαδία και ο Πατέρας του ήταν Εκπαιδευτικός.
Είναι πτυχιούχος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας -Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υποστρατήγου-της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Επιπλέον, είναι γνώστης Θεμάτων management, marketing, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, διαχείρισης κρίσεων, δημοσιογραφίας.
Έχει υπηρετήσει, μεταξύ των άλλων, στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του τέως Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Προϊστάμενος του Γραφείου της Europol και Διευθυντής του Γραφείου της Interpol Ελλάδος, Σύμβουλος Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αλβανίας και Υπουργείου Ασφαλείας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Πρόεδρος της Ομάδας Αστυνομικών Εμπειρογνωμόνων Κρατών-μελών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
Επίσης, έχει διατελέσει Καθηγητής Αστυνομικών Σχολών, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών, Διευθυντής Ασφαλείας Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος “ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ” Βουλιαγμένης Αττικής.
Υπήρξε Εθελοντής του Κινήματος Special Olympics Hellas και έχει τιμηθεί. με γραπτό έπαινο για την προσφορά του, από την αείμνηστη ιδρύτρια του κινήματος Eunice Mary Kennedy-Schriver, αδελφή του αείμνηστου Προέδρου της Αμερικής John F. Kennedy.
Ήταν Αθλητής Βόλεϊ και Χιονοδρομίας, σε αγωνίσματα των καταβάσεων.
Είναι Ενεργό μέλος Φορέων και Συλλόγων, Ιδρυτικό-Επιστημονικό Mέλος του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης “P.A.D.A.”, Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης-Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Χ@ra