Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟ!

  • Πηγή: https://www.loutraki365.gr/

By MINA G

Γράφει η Μίνα Γιαννούλη

Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της Μάχης της Περαχώρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Χωριού μας διοργάνωσε Φεστιβάλ Παραδοσιακών xορών για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Πάνω στ΄ Αλώνια, που τα χρόνια τα παλιά χτυπούσε η καρδιά της Περαχώρας. Το πρώην μεγαλύτερο κεφαλοχώρι της Κορινθίας, με τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και τα μοναδικά τοπικά έθιμα, γιόρτασε μετά από αρκετό καιρό, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στη μνήμη των θεατών.
Ένα ΄΄αειθαλές δέντρο ΄΄ με 40 χρόνια προσφοράς στον Πολιτισμό της ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ της ΕΜΟΡΦΗΣ που ταξίδεψε και αναγνωρίστηκε σε πάρα πολλά μέρη, εντός και εκτός Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε πρόσκληση για να ξεναγηθούμε στα μονοπάτια της παράδοσης με οδηγούς τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, αλλά και των βασικών συντελεστών που χάραξαν την επιτυχημένη πορεία με την αγάπη τους και το πάθος τους γι΄ αυτόν εδώ τον τόπο.
Ως ελάχιστο ευχαριστώ για εφέτος, οι τιμητικές βραβεύσεις στην Ελένη Ζαχάρη, τον Σπύρο Θώδη, τον αείμνηστο Γιάννη Αντωνίου και τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Λιάρο.
Πολλά ευχαριστώ σε όλους εκείνους που δημιούργησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας και σε όσους ακολούθησαν μέχρι σήμερα κρατώντας ενεργό το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ιστορίας μας.
Συμμετείχαν τα χορευτικά του Συνδέσμου Λουτρακιωτών-Περαχωριτών ''Ο ΙΒΥΚΟΣ'', του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αγίων Θεοδώρων ''ΤΟ ΠΡΑΘΙ'' και του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, προκαλώντας την απόλυτη ικανοποίηση των καλεσμένων με την εξαιρετική τους εμφάνιση.
Η οργάνωση ξεπέρασε τα όρια της τελειότητας και αυτό οφείλεται στο διοικητικό συμβούλιο που με μεράκι και ενθουσιασμό εργάστηκε τις τελευταίες ημέρες για να προετοιμάσει, με κάθε λεπτομέρεια, την εκδήλωση αυτή, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η ΠΕΡΑΧΩΡΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει ''ΕΜΟΡΦΗ'' ...και πως οι Περαχωρίτες πρέπει να είναι υπερήφανοι για τον Πολιτιστικό τους Σύλλογο.

Oι ακούραστοι και αθόρυβοι πρωταγωνιστές της βραδιάς