Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΚΡΟΝ!

Kι είναι διαφορετικά από αυτά της κλασσικής Covid.

Faima Bakar— HuffPost UK

MILAN2099 VIA GETTY IMAGES.

Τα συμπτώματα του κορονοϊού διέφεραν μεταξύ των παραλλαγών του. Καθώς η Ομικρον μαίνεται, με ένα ανησυχητικό επίπεδο μεταδοτικότητας, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν διαφορετικές παρενέργειες.
Ενώ παραδοσιακά, τα πρώιμα σημάδια της Covid περιλάμβαναν πυρετό, βήχα και απώλεια όσφρησης και γεύσης, οι παραλλαγές Δέλτα και Ομικρον έχουν δείξει νεότερα συμπτώματα.
Τον περασμένο μήνα, η δρ Αντζελίκ Κοέτζε – η γιατρός που ήταν η πρώτη που εντόπισε τα σημάδια της νέας παραλλαγής – είπε στο Good Morning Britain πώς αυτή η μετάλλαξη του κορονοϊού διαφέρει από την αρχική.
Η ίδια ανέφερε ότι παρατήρησε πράγματα σε αυτή την εκδοχή της Covid που δεν είχε προηγουμένως δει, αφού ένας 30χρονος άνδρας ήρθε να την δει με συμπτώματα ιού.
Οι κύριοι δείκτες ήταν η κόπωση, οι πόνοι στο σώμα και οι πονοκέφαλοι, είπε. Η γιατρός είπε επίσης ότι οι ασθενείς εκείνη την εποχή δεν ανέφεραν ότι έχασαν τη γεύση ή την όσφρησή τους όπως με την παραλλαγή Δέλτα κι ότι δεν υπήρξε πτώση στα επίπεδα οξυγόνου.
Αλλά την Τρίτη (16 Δεκεμβρίου), η δρ. Κοέτζε ανέφερε ότι ενώ η Ομικρον παρουσιάζεται ως «ήπια ασθένεια», παρουσιάζει μια «διαφορετική εικόνα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ειδικά σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους».
Η δρ. Κοέτζε είπε ότι τα νέα «σημάδια» ήταν:
Κούραση
Νυχτερινές εφιδρώσεις
Τραχύς λαιμός
Ξηρός βήχας
Ήπιοι μυϊκοί πόνοι
Ωστόσο, για τα μη εμβολιασμένα άτομα τα συμπτώματα είναι χειρότερα και πολλοί καταλήγουν στο νοσοκομείο.Η ίδια ανέφερε ότι στη Νότια Αφρική «σε νοσοκομειακό επίπεδο… μεταξύ 88% και 90% (των ανθρώπων) είναι ανεμβολίαστοι».
Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρώην υπουργός εμβολίων Ναντχίμ Ζαχάουι είπε ότι η Ομικρον θα είναι ιδιαίτερα καταστροφική για τους μη εμβολιασμένους. «Η παραλλαγή είναι τόσο μολυσματική, που θα αναζητήσει [μη εμβολιασμένους]»...
Απευθυνθήκαμε επίσης στον καθηγητή Τιμ Σπέκτορ, επικεφαλής επιστήμονα της μελέτης Zoe Covid, για να ρωτήσουμε σχετικά με τις διαφορές στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η παραλλαγή μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων.
Είπε στην HuffPost UK: «Είναι ακόμη νωρίς, αλλά από μια πρώτη ματιά στα συμπτώματα που αναφέρθηκαν σε νέες περιπτώσεις, ιδιαίτερα εκείνων στο Λονδίνο που γνωρίζουμε ότι έχει υψηλό επιπολασμό της Ομικρον τώρα, δεν βλέπουμε μια σαφή διαφορά μεταξύ της Ομικρον και της Δέλτα.
Τα κορυφαία συμπτώματα που συνεχίζουμε να βλέπουμε είναι τα εξής: καταρροή, πονοκέφαλος, κόπωση (ήπια και σοβαρή), φτέρνισμα και πονόλαιμος. Αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά πολύ ήπια, οπότε θα μοιάζει περισσότερο με κρυολόγημα παρά με κάτι πιο σοβαρό».

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/