Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ! ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ! ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Ευτυχία: Ο κάθε άνθρωπος ξέρει τι είναι αυτό που πρέπει να πράξει για να έχει μια ευτυχισμένη ζωή. Ωστόσο, η ευτυχία στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μεταδοτική. Δηλαδή, οι φίλοι κάποιων μπορούν να τους μεταφέρουν την κακή τους διάθεση. Μπορούν όμως να τους μεταφέρουν και την καλή τους διάθεση. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για το θέμα της ευτυχίας. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες έρευνες δημοσιοποιήθηκαν στο περιοδικό «Royal Society Open Science».
Ευτυχία: Αξίζει να σταματήσει κάποιος τη συναναστροφή του με κάποιον απαισιόδοξο άνθρωπο;
Παρά τα όσα αναφέρει η παραπάνω έρευνα, δεν πρέπει να σταματήσει κάποιος να κάνει παρέα με έναν φίλο του, που περνά μία δύσκολη περίοδο. Ούτε με κάποιον φίλο τους, ο οποίος είναι από τη φύση του απαισιόδοξος ως άνθρωπος. Αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να αλλάξετε εσείς οι ίδιοι της ζωή τους. Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει αυτό, μπορεί να γίνει με πολύ απλά πράγματα. Δηλαδή, με πράγματα που κάνουν εκείνους να νιώθουν χαρούμενοι ή ευτυχισμένοι.
Η νέα έρευνα προστίθεται στις παλαιότερες. Εκείνες έκαναν λόγο για την ευτυχία και τη λύπη. Μάλιστα, ανέφεραν πως μπορούν να μεταδοθούν μέσα κι από τα social media. Ακόμη και μέσα από την ίδια τη ζωή. Δηλαδή, την προσωπική ζωή ενός ανθρώπου.
Robert Eyre για την ευτυχία: «Ακολουθώντας τις συμβουλές μας, μπορείτε να βοηθήσετε τους φίλους σας»
Ο διδακτορικός φοιτητής, Robert Eyre, από το Πανεπιστήμιο του Warwick, έχει τη δική του απάντηση για το θέμα της ευτυχίας. Αναλυτικά, ο Robert Eyre, αναφέρει: «Τα καλά νέα από τη δουλειά μας είναι ότι ακολουθώντας τις συμβουλές, που βασίζονται σε τεκμήρια, για τη βελτίωση της διάθεσης – όπως είναι η άσκηση, ο καλός ύπνος και η διαχείριση του άγχους, μπορούν να βοηθήσουν και τους φίλους σας».

Πηγή:https://www.newsone.gr