Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ''ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ'' ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΙΩΝ!

Πηγή:https://allazoumemazi2019.blogspot.com

Ο Επικεφαλής της Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' Ιωάννης Β. Καραπανάγος συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας Πισίων που πραγματοποιήθηκε στο τοπικό κατάστημα, στα Πίσια, την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019. 
Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και κάτοικοι. 
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη ο κ. Μενέλαος Παπαδημητράτος, μέλος του συμβουλίου της κοινότητας, ο οποίος διηύθυνε, με υποδειγματικό τρόπο, τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.
Αρχικά έλαβαν το λόγο οι Πρόεδροι των τοπικών συλλόγων, ήτοι ο κ. Παναγιώτης Ζωγράφος, εκ μέρους του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Μαυρολίμνης και ο κ. Δημήτριος Δεσύλλας, εκ μέρους του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου ''ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ'', οι οποίοι επεσήμαναν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της κοινότητας. Ο κ. Δεσύλλας αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στην ανάγκη μελέτης και κατασκευής ενός καινούργιου και σύγχρονου δικτύου ύδρευσης στο Σχίνο και στην ένταξη της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (6 Αυγούστου) στο καλοκαιρινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου, καταθέτοντας έγγραφη πρόταση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Δημήτριο Λάμπρου. 
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις κατοίκων, του κ. Παπαδημητράτου, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα μεγάλα συσσωρευμένα προβλήματα της κοινότητας που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ειδικότερα του Σχίνου, καθώς και του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Δημήτριου Λάμπρου, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί, προς τη Δημοτική Αρχή, για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων. 
Ο Επικεφαλής της Παράταξής μας τοποθετήθηκε, μετά από πρόσκληση του κ. Παπαδημητράτου, λέγοντας, μεταξύ των άλλων, ότι η παράταξη εξακολουθεί και μετεκλογικά να είναι κοντά στους κατοίκους και στους Συλλόγους της κοινότητας. Γι΄αυτό παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις δραστηριότητές τους και τάσσεται υπέρ της άμεσης έναρξης των διαδικασιών, από τη Δημοτική Αρχή, για την ένταξη των έργων, που απαιτούνται, σε τεχνικό πρόγραμμα, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. 
Επίσης ο κ. Καραπανάγος τόνισε ότι η επίλυση των χρόνιων και συσσωρευμένων προβλημάτων της κοινότητας προϋποθέτει την άμεση ταξινόμησή τους, ιεραρχώντας τις ανάγκες των κατοίκων και της περιοχής και συνεπάγεται συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα προγραμματισμού των έργων, ήτοι βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του γιατί θεωρεί ότι η Δημοτική Αρχή δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τις περιοχές του Δήμου μας. 
Τέλος ο Επικεφαλής απηύθυνε κάλεσμα, στον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Λάμπρου, να θέσει τα μεγάλα προβλήματα της κοινότητας, προς συζήτηση, σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.