Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΔΕΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΕΚΡΕΣ ΤΟ 2022!


Tvxs Newsroom

Δέκα γυναίκες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δημοσιογράφων που έχασαν την ζωή τους, το 2022, την ώρα της δουλειάς.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) υπογραμμίζει για πολλοστή φορά τις απειλές και τις επιθέσεις που υφίστανται καθημερινά οι γυναίκες δημοσιογράφοι σε όλον τον κόσμο.
«Οι συνάδελφοί μας εξακολουθούν, εν έτει 2023, να αποτελούν θύματα φυσικής ή και διαδικτυακής βίας και παρενόχλησης, ενώ, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα περιστατικά αυτά παραμένουν ατιμώρητα» αναφέρει σχετικά η ΕΣΗΕΑ.
«Σε ορισμένες δε περιπτώσεις οι συνάδελφοί μας πληρώνουν το πλέον βαρύ τίμημα στο βωμό του καθήκοντος, χάνοντας την ίδια τους τη ζωή κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ σε εμπόλεμες ζώνες ή ζώνες συγκρούσεων».
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δέκα γυναίκες δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος το 2022, οι περισσότερες εκ των οποίων διεξήγαν ρεπορτάζ από ζώνες συγκρούσεων. Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και το Συμβούλιο Ισότητας των Φύλων που έχει θεσπίσει, εστιάζουν στις γυναίκες που διεξάγουν ρεπορτάζ σε ζώνες συγκρούσεων μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων, τονίζοντας τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τις ανάγκες ασφάλειας και τη σημασία να υιοθετήσουν οι κυβερνήσεις διεθνή όργανα που να απαγορεύουν τη βία και τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων.
Η ΔΟΔ προτρέπει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να καταπολεμήσουν την ατιμωρησία της βίας που διαπράττεται κατά των γυναικών δημοσιογράφων, επικυρώνοντας τη Σύμβαση 190 της ΔΟΕ εναντίον της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας και στηρίζοντας την πρωτοβουλία της ΔΟΔ για μια Σύμβαση για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων. Έχει τεράστια σημασία να ακούσουμε τις φωνές των γυναικών ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα.

Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια της ΔΟΔ #WomenReportingConflicts εδώ:
https://www.ifj.org/actions/ifj-campaigns/women-reporting-conflicts.html Μοιραστείτε το βίντεό μας με γυναίκες που διεξάγουν ρεπορτάζ σε ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο:
 https://twitter.com/IFJGlobal/status/1633415068523065344»

Πηγή:https://tvxs.gr/