By Loutraki365
Eπιμέλεια: Μίνα Γιαννούλη
Eπιμέλεια: Μίνα Γιαννούλη
Χθες στις 27/3 η εθελοντική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Αγ. Θεοδώρων διοργάνωσε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με ομιλητές τον κ. Γιώργο Σαρικοκόση, καθηγητή Ιστορίας και τον κ. Παναγιώτη Μητρογιάννη, Διαιτολόγο- Διατροφολόγο MSc
Ξεκινώντας μια ιστορική αναδρομή από την γεωμετρική εποχή, κατέληξαν στα σημερινά πρότυπα τροφών και διατροφικών συνηθειών.
Το ελαιόλαδο, το λαχανικό, τα φρούτα, τα καρυκεύματα, τα όσπρια και τα δημητριακό, τα κρέατα και βέβαια το ψάρι και το κρασί, όπως σήμερα και τότε αποτελούσαν τα κυρίαρχα συστατικά της γαστρονομίας.
Όλα αυτά τα εδέσματα της Αρχαίας Ελλάδας και ο «τρόπος» διατροφής των αρχαίων Ελλήνων προσελκύουν αρκετούς ανθρώπους της εποχής μας να αναζητούν λεπτομέρειες για την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων.
Παρόντες στην εκδήλωση η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Σωτηρία Κορδαλή, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, κα. Μαρία Πρωτοπαππά, κ. Παναγιώτης Πέτρου και ο κ. Γιάννης Καραπανάγος.
Πολλά συγχαρητήρια στην υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα. Χριστίνα Βερμέ για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση.
Γιώργος Σαρικοκόσης- Παναγιώτης Μητρογιάννης- Χριστίνα Βερμέ