Τα νέα δεν είναι ευχάριστα και η αμηχανία είναι παγκόσμια. Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Αυτό είναι η μοναδική βεβαιότητα
Eνώ το Ισραήλ βρίσκεται στο τρίτο σκληρό lockdown και έχουν εμβολιασθεί πάνω από 2 εκατ. πολίτες τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται και να ξεπερνούν τα 5.000 ημερησίως!
Και ενώ οι Ισραηλινοί πατάνε γκάζι στους εμβολιασμούς έρχεται ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι να δηλώσει ότι>
-Εκείνο που πραγματικά θέλουμε να εξετάσουμε προσεκτικά είναι αν οι μεταλλάξεις μειώνουν τον αντίκτυπο του εμβολίου. Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις!!!
Αυτό είναι σκέτη τρέλα ειδικά όταν ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μαζικοί εμβολιασμοί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με αυτή την απορία δεν θα προκαλέσει έκπληξη εάν η Pfizer και η Moderna σταματήσoυν την παραγωγή των εμβολίων για να βγάλουν νέα έκδοση ενισχυμένη που θα καλύπτει και τις σημερινές μεταλλάξεις του ιού-για τις μελλοντικές ποιος ξέρει;
Τα νέα δεν είναι ευχάριστα και η αμηχανία είναι παγκόσμια. Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Αυτό είναι η μοναδική βεβαιότητα.
Σημαντικό ενδιαφέρον για τις νέες μεταλλάξεις παρουσιάζουν λοιπόν οι δηλώσεις του κορυφαίου λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.
Προειδοποίησε ότι οι τρεις νέες μεταλλάξεις είναι πολύ επιθετικές.
«Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα μεταλλαγμένα στελέχη», δήλωσε ο Φάουτσι στον τηλεοπτικό σταθμό NBC, τονίζοντας ότι η επιστημονική κοινότητα μελατά προσεχτικά το θέμα.
«Υπάρχει μετάλλαξη από το Ηνωμένο Βασίλειο που ουσιαστικά είναι κυρίαρχη αυτή τη στιγμή. Μια πιο επιθετική εντοπίζεται στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία
», συμπλήρωσε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος.
«Θα πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά το πρόβλημα και την απειλή που υπάρχει. Οι Βρετανοί, πάντως, έχουν καταστήσει σαφές ότι το στέλεχος που εντοπίστηκε είναι πιο μεταδοτικό», επεσήμανε ακόμη ο Φάουτσι, χωρίς να παραλείψει να αναφέρει το εξής σημαντικό στοιχείο:
«Εκείνο που πραγματικά θέλουμε να εξετάσουμε προσεκτικά είναι αν οι μεταλλάξεις μειώνουν τον αντίκτυπο του εμβολίου. Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις».
Μέχρι στιγμής, έχουν πληγεί από τη «μετάλλαξη του Λονδίνου», τουλάχιστον 50 χώρες σε όλο τον πλανήτη.
Η επαλήθευση μιας από τις τελευταίες προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα αποτελούσε εφιάλτη. Πριν από λίγες ημέρες, ο ΠΟΥ έκρουσε τον κώδωνα τονίζοντας ότι η πανδημία ενδέχεται να είναι πιο οδυνηρή για πολλές χώρες το 2021 λόγω των παραλλαγών του κορωνοϊού.
Ο γρίφος του τρόπου δράσης των μεταλλάξεων απασχολεί τον κορυφαίο φορέα υγείας που εξετάζει, μέσω συνεδριάσεων, το φαινόμενο, ενώ εντύπωση προκάλεσε, την ίδια στιγμή, η δήλωση αξιωματούχου του ΠΟΥ.
«Είμαστε λίγο μπερδεμένοι, λίγο παράλυτοι», είχε τονίσει συγκεκριμένα ο Ντιντιέ Χουσίν, επικεφαλής της Επιτροπής Εκτακτης Ανάγκης ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, εστιάζοντας στην καλύτερη οργάνωση των ταξιδιών, με σκοπό την αποφυγή μετάδοσης των μεταλλάξεων του ιού.
Της «μετάλλαξης του Λονδίνου», που φάνηκε όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες να αυξάνει δραματικά τον αριθμό των μολύνσεων, ακολούθησαν οι μεταλλάξεις Νότιας Αφρικής και Βραζιλίας.
Το πρόβλημα ανάγκασε, παράλληλα, πλήθος κυβερνήσεων, όπως της Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, να προχωρήσουν σε αυστηροποίηση των μέτρων βλέποντας το υγειονομικό σύστημα να βγαίνει από τις ράγες της ομαλής λειτουργίας.
Ωστόσο, καθησυχάζει, την ίδια ώρα, η ανακοίνωση, ύστερα από σχετική έρευνα, της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer ότι το εμβόλιό της αντιμετωπίζει και 16 μεταλλάξεις.
Στο θέμα της επιρροής των μεταλλάξεων, πάνω στον εμβολιασμό, οι περισσότεροι επιστήμονες εμφανίζονται, πάντως, προς ώρας, ψύχραιμοι.
Ταπί και ψύχραιμοι που λέμε…
Πηγή: https://kourdistoportocali.com/