Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2019!

3 αργυρά, 1 χάλκινο, 1 τέταρτη θέση, 1 έβδομη και 1 ένατη θέση απέσπασαν οι ελληνικές ομάδες
Τα περισσότερα μετάλλια της φετινής Ολυμπιάδας κέρδισε η ελληνική αποστολή -μαζί με τη ρωσική- ανάμεσα σε 423 ομάδες από 73 χώρες 


Με τέσσερα μετάλλια -τρία αργυρά, ένα χάλκινο- και τρεις διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση) επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, με θέμα την ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος.
Οι ελληνικές ομάδες σημείωσαν την καλύτερη επίδοση της φετινής διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα μετάλλια -μαζί με την Ρωσία- ανάμεσα σε 423 ομάδες από 73 χώρες, μία παγκόσμια διάκριση εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα.
Οι Έλληνες μαθητές, που ταξίδεψαν στο Γκιόρ, συναγωνίστηκαν στη δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών στους τομείς των αστικών μεταφορών, της ύδρευσης και της διαχείρισης αποβλήτων, του φωτισμού και της θέρμανσης κτιρίων, έχοντας ως θέμα τις «Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities)».

Στην κατηγορία Open, ασημένια μετάλλια έλαβαν:
Στο Δημοτικό, η ομάδα Infinite Code (Τοσίτσεια - Αρσάκεια Εκάλης) με προπονήτρια την κα. Πωλίνα Πλουμιδάκη και τους μαθητές Γεώργιο-Δημήτριο Καστρίτη και Φίλιππο-Έκτορα Σίνγκερ. Το project της ομάδας ονομάζεται «Alex Bear» και είναι ένα έξυπνο χνουδωτό αρκουδάκι που προορίζεται για να υποστηρίζει παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.
Στο Γυμνάσιο η ομάδα SMARTBIRDS (Πειραματικό Λάγγουρα & 2ο Γυμνάσιο Πάτρας) με προπονητή τον κ. Πάνο Βέρρα και τις μαθήτριες Εύα Λαμπροπούλου, Μαρία Παναγοπούλου και Μαρία Στεφανίδη.
Η ομάδα παρουσίασε το project «Θαλής» - ένα ρομπότ που πλοηγείται στους δρόμους της πόλης, παρέχοντας σημαντικές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και εξασφαλίζοντας τη βοήθεια που χρειάζονται τα πρόσωπα που συναντά, αφότου αναπτύξει διάλογο μαζί τους.
Στο Λύκειο, την τέταρτη θέση παγκοσμίως έλαβε η ομάδα Minders (Εκπαιδευτική Αναγέννηση) με προπονητή τον κ. Τίμο Τρυφωνίδη και τους μαθητές Χρήστο Αντωνόπουλο, Θοδωρή Γκαμαλέτσο και Κωστή Σπυρίδωνος.
Οι Minders παρουσίασαν το project «SKEye» - ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που βελτιώνει τη ζωή των κατοίκων μιας πόλης, επιλύοντας θέματα όπως τη διαχείριση αποβλήτων, την άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση κρίσεων καθώς και τον περιορισμό του ανθρώπινου παράγοντα σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ:
Η καλαματιανή ομάδα bitbot με προπονητή τον κ. Λεωνίδα Φίλο και τους μαθητές Νίκο Γιαννόπουλο, Κωνσταντίνο Καργάκο και Γιώργο Μπάκα, κατέλαβε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, επικρατώντας ανάμεσα σε 56 ομάδες από περισσότερες από 30 χώρες.

Στην απαιτητική κατηγορία Regular:
Στο Δημοτικό, η ομάδα Jobi με προπονητή τον κ. Κωνσταντίνο Τσατσαρώνη και τους μαθητές Βασίλη Ντάτη και Γιάννη Τριανταφύλλη κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο. Πρόκειται για μία κατάκτηση τεράστιας σημασίας και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αποσπά μετάλλιο στη συγκεκριμένη κατηγορία, που είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία της Ολυμπιάδας.

Επίσης, 7η θέση στο Λύκειο κατέκτησε η ομάδα Teamwork Optimum (Πειραματικό Λύκειο Πατρών) με προπονητή τον κ. Ανέστη Βοβό και τους μαθητές Γιώργο Γεωργιάδη, Θανάση Κουζιώκα και Χρήστο-Παναγιώτη Σχοινά-Μπονάτσο.

Τις επιτυχίες ολοκλήρωσε η φοιτητική ομάδα ESDA Lab (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) η οπoία κατετάγη στην 9η στην κατηγορία της. Η ομάδα αποτελείται από τους φοιτητές Σπύρο Γκουρβέλο, Λευτέρη Παππά και Ρουμελιώτη Γιώργο, ενώ προπονητής της ομάδας ήταν ο κ. Σωτήρης Χριστοδούλου.

«Οι διακρίσεις της ελληνικής αποστολής στην 16η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που είναι το επιστέγασμα σκληρής προσπάθειας των μαθητών, εκπαιδευτικών, όπως επίσης και των γονέων, μας γεμίζουν περηφάνια και ελπίδα για το μέλλον. Οι ομάδες μας κατέκτησαν σημαντικές θέσεις, έτσι ώστε στην τελετή λήξης, κάθε δεύτερη αναγγελία, η ελληνική σημαία να κυματίζει στα υψηλότερα σημεία. Οι προσπάθειες που κάνουμε εδώ και χρόνια, με σύμμαχό μας την COSMOTE, αποδίδουν καρπούς. Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια για τη διάδοση του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρας μας»

Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, εθνικού διοργανωτή στην Ελλάδα, κ. Ιωάννης Σομαλακίδης
Απολαύστε τις στιγμές των απονομών όπως τις ζήσαμε από κοντά την τελευταία ημέρα του Τελικού:

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020, ο οποίος ήδη τρέχει σε στρατηγική συνεργασία με την COSMOTE και προσκαλεί έμπειρες και αρχάριες ομάδες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην εκπαιδευτική ρομποτική. Ένας διαγωνισμός 100% ελληνικού σχεδιασμού, ο Πανελλήνιος λειτουργεί ως άριστος τρόπος για να εξασκήσουν οι μαθητές σημαντικές δεξιότητες και να προετοιμαστούν οι ελληνικές ομάδες για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020, τον Νοέμβριο ο WRO Hellas με τη στήριξη του Επιστημονικού Συνεργάτη STEM Education θα προσφέρει δωρεάν webinars επιμόρφωσης για τους προπονητές των ομάδων. Επίσης μέχρι και τον Δεκέμβριο σε όλα τα κέντρα STEM Education της Ελλάδος θα λειτουργήσουν open days με δωρεάν είσοδο, προσκαλώντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να εξερευνήσουν τις φετινές κατηγορίες Δημοτικού και Γυμνασίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.



Copyright © 2019 WRO Hellas, All rights reserved.

Η διεύθυνση email μας είναι:
info@wrohellas.gr