Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

ΑΠΟΨΕ Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ!Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου, που είναι το τελευταίο φεγγάρι τη χρονιάς.
Την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου αναμένεται να την δούμε στο νυχτερινό ουρανό σήμερα, 30 του μηνός, ενώ είναι το τελευταίο φεγγάρι του 2020.
Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου ονομάζεται και Κρύο Φεγγάρι, καθώς έχει λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής.
Για την ακρίβεια στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους.
Παράλληλα, τα φεγγάρια ονομάζονταν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο.
Χαρακτηριστικά, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομαζόταν Φεγγάρι του Λύκου. Του Φεβρουαρίου λέγεται Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια), του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού, αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.
Τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Σοδειάς, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

Δείτε πέντε μαγικές εικόνες από το φεγγάρι που λάμπει στο νυχτερινό ουρανό:


Πηγή:https://www.ieidiseis.gr