Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

  • Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος
Το Θέατρο σε Φόρμα παρουσίασε, σε διασκευή, τη συγκλονιστική και διαχρονική Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του αριστουργήματος του Κάρολου Ντίκενς, «A Christmas Carol», που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική του Δήμου μας, στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, παραμονή Χριστουγέννων.
Οι ηθοποιοί ερμήνευσαν εκπληκτικά τους ρόλους τους, μεταφέροντας τα μηνύματα της χριστουγεννιάτικης αυτής ιστορίας, επί σκηνής, με πειστικό τρόπο, με αποτέλεσμα η όλη παράσταση να προκαλέσει έντονα συναισθήματα ανθρώπινης ζεστασιάς και θαλπωρής, συγκίνησης, αγάπης, αγαθοεργίας και αλληλεγγύης. 
Να υπενθυμίσουμε τα λόγια του ανιψιού του Σκρούτζ, απαντώντας στον θείο του που χαρακτήρισε τα Χριστούγεννα ''Σαχλαμάρες'':
''Όμως, είμαι βέβαιος πως πάντα τα συλλογιζόμουν, χώρια από το σεβασμό που τους έπρεπε για το ιερό τους όνομα και την προέλευση —αν είναι, βέβαια, δυνατόν κάτι που ανήκει σ’ αυτά να το βλέπεις ξεχωριστά— σαν μια εποχή καλή, ευχάριστη. Μια εποχή όλο καλοσύνη και συμπόνια, φιλευσπλαχνία και χαρά. Η μόνη απ’ όσες ξέρω μέσα στο μακρύ ημερολόγιο του χρόνου όπου άντρες και γυναίκες, σαν μια ψυχή, ανοίγουν λεύτερα τις καρδιές τους και αναλογίζονται τους άλλους σαν πραγματικούς συνταξιδιώτες προς τον τάφο, κι όχι σαν μια άλλη ράτσα πλασμάτων που έχουν διαφορετικό προορισμό.''
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεατές βίωσαν το πνεύμα των Χριστουγέννων και ξέσπασαν σε θύελλα χειροκροτημάτων, στο τέλος της παράστασης, επιβραβεύοντας τους πρωταγωνιστές της για την απόδοσή τους και μεταφέροντας ταυτόχρονα τις προσωπικές τους ευχαριστίες προς τους συντελεστές της.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Θεατρική Διασκευή: Τάκης Τσαρσιταλίδης
Σκηνικά: Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης
Κοστούμια: Έλενα Μολασιώτη
Πρωτότυπη Μουσική και Τραγούδια: Δημήτρης Κελέσης
Ενορχήστρωση: Σπύρος Μπάκος
Τραγουδούν: Βαγγέλης Παπατζανάκης, Μελίνα Πασχαλίδου (υψίφωνος)
Μουσική Διεύθυνση: Πελοπίδας Μαυρόπουλος
Επίσης, βασικός συντελεστής ήταν και ο ακούραστος υπάλληλος-τεχνικός του Δήμου μας κ. Νίκος Γλέζος,  στα φώτα και στον ήχο, του οποίου μάλιστα η κόρη Κωνσταντίνα συμμετείχε, ως ηθοποιός, στην παράσταση. 
Παρόντες ο Βουλευτής του Νομού Κορινθίας, κ. Γεώργιος Ψυχογιός, η Αντιπεριφερειάρχης κα Αθηνά Κόρκα, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου και Αθανάσιος Παπαθανασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κα Αγγελική Μενούνου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καραπανάγος (συντάκτης του παρόντος), ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλκιβιάδης Δρίτσας και ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής κ. Αλέξης Κωστάλας.
Θερμά συγχαρητήρια
στους πρωταγωνιστές του Θεάτρου σε Φόρμα,
στα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου μας και
στους συντελεστές της παράστασης.