Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ)

Πηγή: http://novel918.blogspot.com/


γράφει ο Γιώργος Γρηγοράκος

Από την πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο επιβεβαιώθηκε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έβαλε φωτιά πρότινος στο πολιτικό status, αφού με δηλώσεις του, διαφοροποιήθηκε πλήρως από την τακτική των διερευνητικών επαφών της χώρα μας με την Τουρκία.
Ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την ηχηρή φράση "Με πειρατές δεν κάνω διάλογο", προκάλεσε αμηχανία σε ημέτερους και μη και κατέδειξε ως γνήσιος Έλληνας και τέως πρωθυπουργός ότι έχει την δυνατότητα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και νοιάζεται πραγματικά για την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσεγγίζει τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς και τη βαθύτερη αναθεωρητική επιδίωξη της τουρκικής πλευράς, η οποία παραμένει ίδια μέχρι σήμερα. Άλλωστε η εμμονική στάση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που προσπαθεί διαρκώς να εντάξει στον ελληνο-τουρκικό διάλογο θέματα αλυτρωτικά, έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, δεν επιτρέπει αφελείς ή εγωιστικές προσεγγίσεις.
Ο χαρακτηρισμός της γείτονος Τουρκίας ως κράτος "πειρατής" από τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς περικλείει με μία λέξη τα σχέδια και τις απόκρυφες δόλιες σκέψεις των γειτόνων μας, οι οποίοι μέσα από τις μαξιμαλιστικές και οφθαλμοφανώς παράλογες στους πάντες διεκδικήσεις τους και με οδηγό το "ανατολίτικο παζάρι" που ξέρουν οι γείτονες Τούρκοι να κάνουν καλύτερα από τον καθένα, προσπαθούν να σύρουν την κυβέρνηση της πατρίδας μας, σε επιδιαιτησίες τρίτων, που είναι ιστορικά βέβαιο ότι όχι μόνο θα αλλοιώσουν τις διεθνείς συνθήκες και θα τροποποιήσουν το status quo στην περιοχή, αλλά θα επιφέρουν παραχωρήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε στεριά και θάλασσα στην Τουρκία.
Οι απόψεις και οι προειδοποιήσεις του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σκοπό έχουν να αφυπνίσουν πολίτες και πολιτικούς όπως και την κυβέρνηση, καθόσον η πατρίδα μας αντιμετωπίζει μια υπαρκτή και σημαντική απειλή ενάντια στην εδαφική της ακεραιότητα.
Επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη μας ότι διάλογος με την Τουρκία, σημαίνει ενδοτισμός και πρέπει να αναλογιστούμε τις εθνικές ευθύνες μας απέναντι στις επόμενες γενιές.
Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις πατριωτικές και εθνικές δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:
"Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας η διεθνής κοινότητα δεν τιμωρεί μια χώρα την ώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται" αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει. "Η Τουρκία δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προχωράει σε απειλές χρήσης βίας πράγμα που απαγορεύει ιδρυτική διακήρυξη του ΟΗΕ και γενικά γράφει όλο τον κόσμο στα παλιά της τα παπούτσια και θέτει συνεχώς νέα ζητήματα εις βάρος μας. Αμφισβητεί τα νησιά να έχουν οποιαδήποτε κυριαρχικό δικαίωμα ζητάει αποστρατικοποίηση, εποικίζει την Αμμόχωστο και ζητάει δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο".

"Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο"

Η χώρα μας θα πρέπει να αποτρέψει την Τουρκία, ενώ δεν υπάρχει λύση μέσω Χάγης από την στιγμή που δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. "Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο. Να σας το πω αλλιώς. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος. Τον επεκτατιστή μόνο αποτρεπτικά μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να ενισχύσουμε την αποτροπή μας έναντι της επιθετικής Τουρκίας. Πως; Με ισχυρές συμμαχίες για τις οποίες ευτυχώς υπάρχει πολύ πρόσφορο έδαφος σήμερα".
Μην κάνετε λάθος αυτό που μας ζητούν δεν είναι να προσφύγουμε στη Χάγη με βάση το διεθνές δίκαιο γιατί η Τουρκία δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας ούτε το έχει υπογράψει και άρα τέτοιο κοινό πλαίσιο προσφυγής δεν υπάρχει. Άλλος τρόπος βέβαια θα ήταν να συρθούμε στην Χάγη υπογράφοντας συνυποσχετικό με την Τουρκία, δηλαδή να δεχτούμε να λυθούν οι διαφορές μας όχι όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο αλλά όπως θέλει Τουρκία. Δηλαδή να παραιτηθούμε εξαρχής μόνοι μας από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το διεθνές δίκαιο. Με απλά λόγια εμείς με συνυποσχετικό να έχουμε παραχωρήσει από πριν θαλάσσια οικόπεδα, αλλά και να ζητήσουμε μετά από τη Χάγη να βάλει τη σφραγίδα του τοπογράφου μηχανικού. Σε αυτό έχω διαφωνήσει κατηγορηματικά και δε διαφωνώ μόνο εγώ έχουν διαφωνήσει σχεδόν οι πάντες στην Ελλάδα".